EHBO voor consumenten

Consumeren is en blijft oorlog. Wie zich er zonder kennis en bescherming aan waagt, verlaat het slagveld uitgeknepen, berooid of teleurgesteld.” 

Waar haal je gratis en betrouwbare financiële raad?

Consumentenbond.nl. Voor tips en uitleg over talloze geldkwesties en voor twaalf betrouwbare, gratis vergelijkings- en hulpsites zoals de zorgvergelijker, de energievergelijker en de Vlucht/Claimservice weight loss tablets that work fast.

Consuwijzer.nl voor voorbeeldbrieven, praktische hulp, infobladen en tips.

Wijzeringeldzaken.nl. Voor financiële tips over ontslag, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, samenwonen, trouwen, studeren, overlijden, lenen, een hypotheek afsluiten, sparen, beleggen, een woning huren, op zichzelf gaan wonen van de kinderen, pensioen, schulden of het ordenen van geldzaken.

Nibud.nl. Voor informatie over alle persoonlijke geldzaken en voor hulpprogramma’s als het persoonlijk budgetadvies, de Bufferberekeraar, de pensioenschijf-van-vijf, de waardescan beleggingsverzekeringen en de risicometer lenen.

Het loont echt de moeite om eens in deze EHBO-kist voor consumenten te neuzen. Bijvoorbeeld voor munitie om te klagen over een financieel product, om een opzegtermijn voor telefonie te ontdekken of een juridisch juiste klachtenbrief te versturen aan een reisorganisator, bank, energieleverancier, mobiele aanbieder of ieder ander die knollen voor citroenen heeft verkocht. Je kunt ook bellen met een vraag of klacht (088-0707070). ConsuWijzer belt zo nodig terug met een advies. Ook registreert men de klacht of vraag en stuurt die door naar de ACM.

bron: @EricaVerdegaal in FD 28 april 2016

 

Geef een reactie